oči, únava, kruhy pod očima, spánek, zdraví, krása, pleť
Kruhy pod očima trápí spoutu ženFoto: Freepik, freepik.com

Kdo nebo co za to vlastně může?

Probdělé noci a s tím spojená nekonečná únava. Pak také kouření, alkohol a nezdravý životní styl, ale také alergie, zvyšující se věk či dědičné faktory. Tohle všechno má za následek, že mnohé z nás trápí tmavé kruhy a nevzhledné vaky pod očima.

olej, kokosový olej nemoc, očista tělo, pleť, vlasy, zuby, zdraví, krása
Znáte Oil pulling? Pokud ne, tak o mnoho přicházíte!

Proč zrovna místo pod očima, které hned upoutá pohledy okolí? Protože v těchto místech je naše kůže velice tenká a citlivá a jsou na ní veškeré naše prohřešky ihned vidět. Dobrou zprávou je, že se s tím dá pořád něco dělat. Máme pro vás pár rad, jak s těmito nenáviděnými strašáky zatočit.

Je to jednoduché, chce to klid a zdravě jíst!

My víme, to se lehko řekne, ale hůř udělá. Určitě je ale lepší vakům pod očima předcházet, než potom řešit, co s nimi. Takže je potřeba dodržovat zdravý životní styl, bez toho to nepůjde.

Co tedy máte dělat nebo nedělat?

1. Dopřejte si dostatek spánku

Spánek je pro naše tělo naprosto nezbytný, a to nejen kvůli kráse. Pokud trpíte na tmavé kruhy pod očima, měla byste spát denně minimálně 7 hodin. Samozřejmě ale platí čím delší spánek si dopřejete, tím lépe.

pokožka, pleť, hladká, peeling, srub
Dokonale krásná a hladká pokožka nejen v teplých měsících! Udělejte si domácí přírodní peeling!

2. Hodně pijte

Minimum tekutin pro správné fungování našeho těla a dostatečné hydratování pokožky je 1,5 – 3 litry denně. Nejlépe čisté vody. Kávu a kofeinové nápoje ale omezte nejlépe na minimum.

3. Zdravá strava

Dejte tělu dostatek ovoce a zeleniny a dodejte mu tak potřebné vitamíny. Proti kruhům pod očima bojujte především vitamíny B a E a také vitamíny K a D. Takže jezte, maso, sýry, luštěniny, oříšky, mandle a slunečnicová semínka, kvasnice a listovou zeleninu. Pijte mléko a choďte hodně na sluníčko, abyste do sebe načerpala právě vitamín D, který v potravinách příliš zastoupen není. V zimních měsících jej doplňujte do těla formou kapek.

zadžování vody, diuretikum, dieta,
7 tipů, které vám pomohou v boji proti nepříjemnému zadržování vody v těle

Existuje rychlá pomoc

Víme, že tyto 3 tipy, nezaberou okamžitě, a proto tu pro vás máme ještě pár dalších, o poznání rychlejších nápadů, které vám v boji proti černým kruhů a obřím vakům pod očima pomohou.

Jistě všechny víte, že oteklé oči po ránu je potřeba zchladit. A můžete pomoci i tím co máte doma zrovna po ruce.

Taková rychlá pomůcka můžou být například čajové lžičky, nachlazené v lednici a přiložené na oči. Nebo třeba vychlazené čajové sáčky. V tomto případě zabijete dvě mouchy jednou ranou, uvaříte si dobrý čaj a ještě máte obklady na oči.

Jsou tu ale i další možnosti:

1.Salátová okurka

Tahle zelenina je naprosto skvělá. Je plná vody, takže skvěle hydratuje exponovaná namáhavá místa, pokožku zklidní a dodá jí vitamíny. Pomáhá zesvětlit pokožku a zmírnit otoky pod očima. Stačí si ukrojit dva plátky, nechat je vychladit v lednici a poté přiložit na oči. Nebo můžete zkusit smíchat kousek nastrouhané okurky s citronovou šťávou, nanést pod oči a nechat působit 15 minut.

domácí, výroba, diy, pleťová maska, domácí suroviny
Čistící pleťová maska jen ze 3 surovin! Vyrobte si ji v pohodlí domova ještě dnes!

2.Brambory

I tato zelenina má bělící účinek a zmírňuje otoky, takže na tmavé kruhy a obří vaky je jako dělaná. Taková obyčejná brambora obsahuje velkou spoustu vitamínů, které vaší pokožce ráda dodá. Zkuste na jemno nastrouhat 1 menší bramboru a půl jablíčka a naneste směs pod oči. Přikryjte teplou žínkou a nechte 5 minut působit.

3.Mléko

Mléko dokáže jemnou kůžičku pod očima úžasně hydratovat a zjemnit. Namočte vatové tampóny do studeného mléka a nechte přiložené pod očima, dokud se teplem vašeho těla neohřejí.

4.Olej

Kokosový, mandlový nebo ricinový. Každý večer před spaním si jemně vmasírujte olej pod oči a nechte působit přes celou noc. Velice brzy uvidíte zlepšení. Kůžička pod očima bude jemnější a hladší.

spánek, zdraví, krása, kruhy pod očima, obezita, nechuť, sex
Víme, co všechno se stane s vaším tělem, když budete málo spát. A kruhy pod očima jsou ten nejmenší problém

Kdy už to není jen o kráse?

Pokud je váš boj s tmavými kruhy pod očima, i přes všechnu snahu a doporučení, dlouhodobě neúspěšný, měla byste navštívit lékaře. Někdy nám totiž tělo tímto způsobem signalizuje nějaký zdravotní problém. Může jít například o problém s játry, ledvinami nebo štítnou žlázou. Proto je dobré tento kosmetický problém nepodceňovat a raději se poradit s lékařem.

Máte svoje osvědčené tipy na boj s černými kruhy pod očima? Podělte se o ně s námi a napište nám 🙂

Monika

Jmenuji se Monika a na stránkách My všechny pro vás píšu o všem možném i nemožném. Od malička mě bavilo něco tvořit a nedokážu sedět jen tak s rukama v klíně. Miluji ten pocit, když mi pod rukama vzniká něco nového, pěkného a třeba i užitečného.