Halloweenský Pumpkin Pie
Pokud si chcete pochutnat na té největší dýňové klasice, zkuste náš recept. Uvidíte, že vám bude chutnat a že vám rozzáří i pochmurné podzimní dny.
Náš recept vychází z klasického amerického dýňového koláče a je opravdu velice jednoduchý. Zvládne ho úplně každý.
Na „Pumpkin pie“ budete potřebovat:
Na těsto:
250g hladké mouky (kdo chce, může použít i špaldovou)
špetku soli
1 lžičku citronové kůry
125g másla
1 vejce
3 lžíce cukru (můžete použít krystalový nebo třtinový, záleží na vás)
Na dýňovou náplň:
1 hrnek sladkého dýňového pyré
2 vejce
3 lžíce medu
2 lžíce kysané smetany
citronovou šťávu
Postup je velice jednoduchý:
Nejprve si uděláme těsto, protože to musí chvíli tuhnout v chladu.
Těsto připravíme tak, že do odvážené mouky dáme špetku soli, citronovou kůru, cukr a rozklepneme vejce. Přidáme kousky změklého másla a rukama vypracujeme těsto. Můžeme rovnou v míse nebo na vále, jak to komu vyhovuje. Bude vám to připomínat blížící se vánoční pečení, protože se vlastně jedná o těsto na linecké cukroví.
Když máme těsto hotové, zabalíme ho do folie a dáme alespoň na půl hodinky odpočinout do lednice.
Na dýňovou náplň si smícháme sladké dýňové pyré s medem, kysanou smetanou a citronovou šťávou. Pak přidáme dvě celé vejce a ručním mixérem vše vymícháme v hladký krém.
Jakmile máme těsto odpočinuté, vytáhneme jej z lednice a hned vyválíme placku, kterou přeneseme na kulatou formu, lehce vymazanou tukem. Těsto přenášejte pomocí válečku, ať se vám zbytečně nepotrhá a nepřiděláváte si práci navíc. Nevadí když se nám nepodaří placka, která pokryje celou formu. Přebytečné těsto, které máme přes kraje odřežeme a vmáčkneme na místa kde se ho nedostává. Těsto na dně formy propícháme vidličkou, aby se při pečení nevyboulilo.
Dýňový krém nalijeme na těsto, uhladíme a dáme péct. Pečeme na 175 stupňů asi 35-40 minut. Záleží na vaší troubě. Zkrátka do doby až začnou kraje těsta zlátnout.
V tomto našem originálním receptu je dýňová náplň slazena pouze přírodně a to medem. Je to proto, aby vynikla chuť dýně. Pokud máte raději sladší chutě, nebojte se přidat ještě 1-2 lžíce cukru.
Přejeme Vám dobrou chuť!