koláč, pečení, švestky, pudink, sladkost, těsto,
Po tomto ovocném koláči se jen zaprášíFoto: Monika

Po tomto koláči se jen zapráší, to vám zaručuji. Kombinace pudinku a ovoce je prostě neodolatelná. Navíc všechny suroviny na něj máte jistě po ruce, takže se do něj můžete směle pustit.

Na tento ovocný pudinkový koláč budete potřebovat:

Na těsto:
250g polohrubé mouky
půl sáčku prášku do pečiva
130g cukru
1 sáček vanilkového cukru
120g másla
2 vejce

Na pudinkovou náplň:
0,5 l mléka
1 vanilkový pudink
3 lžíce cukru
2 vejce

Na drobenku:
3 lžíce polohrubé mouky
3 lžíce moučkového cukru
2 lžičky skořice
rozpuštěné máslo nebo olej

Dále samozřejmě švestky nebo jiné ovoce, podle chuti

švestkový koláč
Kombinace švestek a pudinku je výborná

Postup:

1. Z půl litru mléka si odlijeme trošku do hrníčku a rozmícháme v něm pudinkový prášek. Do zbylého mléka vmícháme cukr a žloutky. Dobře zamícháme a přilijeme mléko s rozmíchaným pudinkem. Postavíme na plotnu a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme a necháme vychladnout.

2. Na těsto ušleháme změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Zašleháme vejce a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

3. Těsto natřeme (je dost husté) do vymazané a hrubou moukou či kokosem vysypané koláčové formy. Na těsto nandáme pudinkovou směs a nahoru poklademe ovoce.

pečení, domácí, homemade, loupáčky, mák, makové, snídaně
Upečte dětem k snídani ty nejlepší makové loupáčky, které chutnají skvěle i na druhý den!

4. Z mouky, cukru, skořice a másla si připravíme drobenku a koláč jí posypeme.

5. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 45 minut. Každá trouba peče jinak, tak je dobré ke konci koláč hlídat, aby se nepřipálil.

Dobrou chuť!

Monika

Jmenuji se Monika a na stránkách My všechny pro vás píšu o všem možném i nemožném. Od malička mě bavilo něco tvořit a nedokážu sedět jen tak s rukama v klíně. Miluji ten pocit, když mi pod rukama vzniká něco nového, pěkného a třeba i užitečného.