Foto: Jan de Ven

Na bílkový chlebíček budete potřebovat:

8 bílků
160g cukru moučka
160g hrubé mouky
70g rozpuštěného tuku (másla nebo Hery)
celou čokoládu nasekanou na kousky
hrst nasekaných mandlí, oříšků a želatinových bonbonů

čokoládovou polevu na ozdobení

Postup výroby bílkového chlebíčku je jednoduchý:

– Nejprve si ze všech bílků vyšlehejte tuhý sníh.

– Přidejte do něj cukr a ještě společně prošlehejte.

– Po částech přidejte mouku střídavě s tukem a vždy pořádně zašlehejte.

– Nakonec přidejte čokoládu s oříšky a bonbony a lehce stěrkou vmíchejte do těsta – už nešlehejte.

– Těsto nalijte do vymazané a kokosem vysypané formy.

– Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 35 minut. Pokud vaše trouba peče více shora, přikryjte chlebíček před koncem pečení pečícím papírem, aby se vršek nespálil.

– Hotový upečený chlebíček nechte vychladnout a pak dozdobte čokoládou.

Dobrou chuť!

Monika

Jmenuji se Monika a na stránkách My všechny pro vás píšu o všem možném i nemožném. Od malička mě bavilo něco tvořit a nedokážu sedět jen tak s rukama v klíně. Miluji ten pocit, když mi pod rukama vzniká něco nového, pěkného a třeba i užitečného.