Na bílkový chlebíček budete potřebovat:
8 bílků
160g cukru moučka
160g hrubé mouky
70g rozpuštěného tuku (másla nebo Hery)
celou čokoládu nasekanou na kousky
hrst nasekaných mandlí, oříšků a želatinových bonbonů
čokoládovou polevu na ozdobení
Postup výroby bílkového chlebíčku je jednoduchý:
– Nejprve si ze všech bílků vyšlehejte tuhý sníh.
– Přidejte do něj cukr a ještě společně prošlehejte.
– Po částech přidejte mouku střídavě s tukem a vždy pořádně zašlehejte.
– Nakonec přidejte čokoládu s oříšky a bonbony a lehce stěrkou vmíchejte do těsta – už nešlehejte.
– Těsto nalijte do vymazané a kokosem vysypané formy.
– Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 35 minut. Pokud vaše trouba peče více shora, přikryjte chlebíček před koncem pečení pečícím papírem, aby se vršek nespálil.
– Hotový upečený chlebíček nechte vychladnout a pak dozdobte čokoládou.
Dobrou chuť!