Na čarodějnické prsty budete potřebovat:
210g hladké mouky
170g změklého másla
70g moučkového cukru
2 žloutky
troška skořice
kůra z půlky citronu
mandle
červená marmeláda
Postup výroby prstů není vůbec složitý a zvládnete ho i s malými pomocníky:
– Nejprve si vypracujte těsto – do mísy dejte naváženou mouku, cukr, žloutky, kostky měkkého másla, asi půl lžičky skořice a kůru z citronu.
– Vypracujte těsto, zabalte ho do folie a dejte na půl hodinky odležet do lednice.
– Mezitím si nachystejte mandle – oloupejte je a rozdělte na půlky – na pěkné nehtíky.
– Z odleželého těsta tvarujte prsty – raději menší než větší – počítejte s tím, že se při pečení těsto mírně rozjede do stran. Vytvarujte vždy váleček jako prst, nožíkem naznačte klouby a na konec prstu zatlačte mandli jako nehet.
– Prsty dejte na plech na pečící papír a pečte ve vyhřáté troubě na 170°C dokud prsty nechytnou zlatavou barvu. Trvá to pár minut, tak dejte pozor, abyste je nespálili.
– Upečené prsty nechejte vychladnout.
– Nakonec z každého prstu sundejte mandli, namažte ji zespodu troškou marmelády a přilepte zpátky na prst.
Dobrou chuť!