Foto: Freepik, freepik.com

Den ženského orgasmu byl poprvé vyhlášen v roce 2007 radním jménem Arimateio Dantas ve městě Esperantina – děkujeme pane radní! Cílem vyhlášení tohoto dne bylo zvýšit povědomí o důležitosti ženské sexuální spokojenosti a potěšení.

Den ženského orgasmu tak slouží k osvětě o ženské sexualitě, sexuálnímu zdraví a právu žen na sexuální potěšení. Je to příležitost pro diskusi o tématech, která bývají často tabuizována.


Proč je tento den důležitý?


Nejen proto, že se ten váš doma nemá dnes na co vymluvit, ale hlavně proto, že na světě je spousta žen, které nežijí ve vyspělých oblastech jako my a jako ženy trpí pod nadvládou mužů a o nějaké uspokojivé sexualitě nemají ani ponětí. Nemají na ni nárok. Den ženského orgasmu je tedy významný nejen pro osvětu a podporu ženské sexuality, ale také pro celkovou snahu o rovnost a zdravé sexuální vztahy ve společnosti.

Víte, co se stane s vaším tělem, když nemáte hodně dlouho sex?


Víte že, jen 30% žen dosáhne orgasmu při každém pohlavním styku? Oproti tomu muži mají orgasmus v 90%. Je to trošku nepoměr, že? A proto je důležité o ženské sexualitě mluvit a pracovat s ní.


Co všechno ovlivňuje schopnost dosáhnutí orgasmu?

1.

Když si řeknete, co vlastně chcete. Pokud partnerovi řeknete o svých přáních a tužbách, je šance na dosažení orgasmu výrazně vyšší. Mluvte spolu a ukažte mu, co se vám líbí!

2.


Aby jste zjistila, co vlastně chcete, musíte to zkoušet, zkoušet a zase zkoušet. S partnerem nebo sama. Čím víc zkušeností, tím snadnější cesta k orgasmu. Jen do toho, nebojte se toho.

3.


Pokud jste zdravá, je všechno jednodušší. Logicky. Stres a špatná psychika orgasmu rozhodně nenahrává. Takže se pokud možno vyhýbejte stresu a povině si ordinujte klid.

4.


Vzdělání a osvěta o sexuálním zdraví hrají také důležitou roli. Pochopíte proč, jak a na co vaše tělo reaguje.


Tak si holky užijte dnešek. A nejenom ten …


Monika

Jmenuji se Monika a na stránkách My všechny pro vás píšu o všem možném i nemožném. Od malička mě bavilo něco tvořit a nedokážu sedět jen tak s rukama v klíně. Miluji ten pocit, když mi pod rukama vzniká něco nového, pěkného a třeba i užitečného.