Zlákejte děti na sladkou chuť dýně
Jemné a moc dobré. Takové jsou sušenky z dýně. Možná se vám to nezdá, ale chuť těchto sušenek vás opravdu mile překvapí. Takže pochyby hoďte za hlavu a směle vyzkoušejte náš recept. Odměrkou je klasický hrnek a to znamená, že jednodušší už to opravdu být nemůže.
U nás se tyto dýňové sušenky maximálně osvědčily a první várka zmizela doslova rychlostí blesku. Náš recept je proto rovnou na asi 45 kousků.
Co budete potřebovat?
1,5 hrnku dýňového pyré
3 hrnky hladké mouky
1 hrnek ovesných vloček
1 hrnek třtinového cukru
necelý jeden hrnek oleje
1 prášek do pečiva2 lžičky jedlé sody
2 lžičky skořice
Kdo chce může přidat nalámanou čokoláda podle vlastní chuti
Jak na to?
Postup výroby sušenek je velice jednoduchý a směle můžete přizvat na pomoc děti.
Smíchejte všechny suché suroviny a nakonec k nim přidejte olej a dýňové pyré. Kdo má rád v sušenkách čokoládu, přidá ji nalámanou na malé kousíčky až úplně nakonec. A to je celé.
Těsto by mělo mít takovou polotuhou konzistenci, aby se vám z něj dobře lžičkou nabíraly malé bochánky. Ty dávejte na plech s pečícím papírem, vždy trošku víc od sebe, při pečení se totiž mírně roztečou.
Sušenky pečte v rozpálené troubě na 180°C asi 15 minutek. Protože každá trouba peče jinak, je potřeba sušenky hlídat. Jakmile začnou odspodu hnědnout, vytáhněte je a nechejte vychladnout.
Sušenky by neměly být po upečení suché a tvrdé, ale naopak příjemně měkké. Kdo nemá rád v sušenkách čokoládu, může je po upečení ještě teplé obalit v moučkovém cukru. Takto v cukru obalené dýňové sušenky mohou být skvělou součástí letošního vánočního cukroví.
Dobrou chuť a napište nám, jak vám naše dýňovky chutnaly 🙂