1. Přesolily jste polévku?
Nevadí. Dejte do ní na 10 minut vařit rozkrojený brambor. Ten do sebe natáhne přebytečnou sůl a je po problému.
2. Uteklo vám při vaření mléko z hrnce ven?
Aby se vám to už nikdy nestalo, dejte při vaření mléka nahoru na hrnec dřevěnou vařečku. Mléko se o ni jako zázrakem zastaví.
3. Pečete rády?
Pokud potřebujete uchovat koláče nebo buchty, které se hned nesnědly, uložte je do vzduchotěsné nádoby s několika kostkami cukru. Nezplesniví a vydrží déle.
4. Přepálený olej?
Aby se vám při smažení olej nepřepaloval, dejte do něj pár koleček mrkve.
5. Nemáte rády zápach ze smažení?
Postavte vedle sporáku misku s octem. Ten dokáže pohltit veškeré nepříjemné pachy.
6. Srazila se vám omáčka?
Aby se vám v omáčce neudělaly nevzhledné hrudky, přidejte při zahušťování do smetany nebo mléka trošku kypřícího prášku.
7. Udělal se vám škraloup na omáčce?
Než dáte uvařenou omáčku chladit, potřete její povrch kouskem másla a nechtěný škraloup se nevytvoří.
8. Zašlé hrnečky od kávy a čaje?
Tmavé skvrny z oblíbeného nádobí odstraníte pomocí pasty z jedlé sody a vody.
9. Máte brambory na uskladnění?
Aby vám při skladování nenaklíčily, přidejte k nim jablko.
10. Milujete tulipány ve váze na stole?
Do vázy k nim přidejte pár lžiček cukru, budou vám déle kvést.